вівторок, 23 квітня 2019 р.

Екологічній варті-20 років!


Всеукраїнській дитячій спілці "Екологічна варта" –
 20 років!

Сьогодні висловлюємо щиру подяку координаторам селищних, районних, міських осередків, які формують екологічний світогляд дітей та молоді у «Екологічній варті»!.
Вітаємо тисячі маленьких сердець та долонь, які щодня працюють для збереження Природи.
Ми – діти України. Нас об’єднали три кольори: синій, що символізує чисте небо та прозорість джерел, жовтий – багатство ланів і щедрість Сонця, зелений – колір життя.
 – так говорять про себе вартівці Хмельниччини, Буковини і Слобожанщини, Закарпаття і Полтавщини, Київщини та Одещини – у всіх куточках України. Ми ті, хто не байдужий до навколишнього світу, нас цікавить життя лісу і поля, степу та гірського водоспаду, нас зворушує схід сонця і спів птахів, нас турбує стан повітря, яким ми дихаємо, вода, яку ми п’ємо, земля, на якій ми живемо.
Спілка об’єднує в Україні 40 тисяч дітей та дорослих.
Ми прагнемо чистого довкілля для нашої Землі.
«Екологічна варта» вважає пріоритетом для діяльності проведення практичних природоохоронних акцій в поєднанні з просвітницькою роботою серед дітей та молоді на засадах збалансованого розвитку.
Ми свідомі того, що дитячий громадський рух є потужною силою, яка може не тільки прикрасити планету, а й змінити екологічну свідомість людства.
Ми допитливо досліджуємо проблеми довкілля, науково-дослідницька діяльність в дитячому середовищі дає змогу знайти найкращі шляхи для їх вирішення.
Ми впроваджуємо творчі, мистецькі форми екологічного пропагування, які дають змогу виявити творчій потенціал, відшукати та підтримати талановитих дітей та підлітків, розвивати нові творчі напрями діяльності молоді.
Ми розвиваємо проекти, результатом яких мають стати зміни у ціннісному ставленні до природи, зростання відповідальності за стан довкілля, оздоровлення способу життя, формування активної екологічної позиції дітей та молоді. Ми визначаємо проблему  побутових відходів серед глобальних екологічних проблем сучасності як таку, до якої кожен з нас причетний щодня й щохвилини.
Ми маємо оздоровити довкілля через участь молоді у природоохоронних акціях, дослідницькій роботі, творчих заходах; переконати суспільство у необхідності нового екологічного мислення. Ми закликаємо вас до активного природоохоронного руху, виявити свій творчій потенціал, ініціативу та активність, відчути власну причетність до справи збереження довкілля.
Ми віримо у те, що здатні зробити нашу Землю прекрасною.

Станьмо на варті власного майбутнього!



Немає коментарів:

Дописати коментар