понеділок, 6 червня 2022 р.

Вчителі біології тримають освітній стрій!

 

Національна освіта є фундаментом національної безпеки.  Саме вона формує одвічні цінності: свободу, демократію, патріотизм, національну гідність,  повагу до життя. А ще  збереження життя і здоров'я та екологічні  цінності.  

У мирний час вектор науково-методичної роботи з професійною спільнотою вчителів біології Хмельниччини  був  спрямований   на реалізацію засад Нової української школи, на  якісний освітній процес, на професійне зростання вчителів. Проводились конкурси, турніри, олімпіади, майстер-класи, тренінги, круглі столи, конференції, форуми…

          Війна принесла страх, розгубленість, загострила емоції та викликала багато проблем.  Необхідно було адаптуватися до нових реалій.  Таким механізмом адаптації до життя в умовах війни стало волонтерство. Вчителі біології Хмельниччини з перших днів війни долучилися до волонтерських справ:  працювали у пунктах допомоги переселенцям, плели маскувальні сітки, готували укриття, ліпили вареники та пекли пиріжки  для воїнів  тероборони та  ЗСУ. А ще комунікували з учнями, заспокоювали, підтримували, допомагали.  

«Тримати освітній фронт!»- стало гаслом кожного освітянина, попри воєнний стан в Україні, ракетні обстріли та невимовний біль втрат.

 Про навчальні ініціативи, особливості проведення уроків в період війни,  надання психологічної підтримки учням, ресурсне забезпечення освітнього процесу з біології, залучення школярів до позаурочної діяльності йде мова у статтях-роздумах фіналістів обласного етапу конкурсу «Вчитель року-2021» в номінації «Біологія» та  презентаціях кращих практик екологічних ініціатив «Природа проти війни!».                                                                                                Ознайомитись з матеріалами збірки можна за покликанням:

https://drive.google.com/file/d/1XmNE4R9HzJ2RHPjOlu7yd_MYMcy3iQBp/view?usp=sharing

Немає коментарів:

Дописати коментар