четвер, 22 серпня 2019 р.

Нова українська школа

17 серпня 2019 року науково-методичним центром департаменту освіти і науки Хмельницької міської ради спільно з ХОІППО проведено науково-методичний семінар для вчителів біології і географії "Нові технології та сучасні освітні інструменти".
Сьогодні українська система освіти змінюється через дію реформи "Нова українська школа".
Нові стандарти освіти, сучасні освітні технології і інструменти, компетентнісне навчання, дослідження і вміння вчитися, робота в команді, інтегроване навчання, педагогіка партнерства-питання,  що обговорювалися на семінарі.
Заслужений учитель України, кандидат біологічних наук, заступник директора з науково-методичної роботи творчого обєднання "Соняшник"  Шаламов Р.В. ознайомив учасників семінару з проектом "Державний стандарт базової освіти:природнича галузь" та презентував навчально-методичний комплект "Біологія.11 клас.Рівень стандарту".
Завідувачка кафедри теорії і методик природничо-математичних дисциплін і технологій ХОІППО, кандидатка географічних наук Гільберг Т.Г. розкрила значення інтеграції предметів природничого циклу у формуванні функціональної грамотності школярів.
У практичній частині семінару із сучасними освітніми інстументами в шкільній біологічній освіті ознайомила педагогів учителька біології НВК №10 м.Хмельницького, старший учитель Прозоровська Ю.В.
Майстер-клас "Навчально-методичний комплект з біології - система засобів формування дослідницьких компетенцій учнів"   учителя біології НВК №4 м. Хмельницького, учителя-методиста Віркуна  В.О.  актуалізував проблему досліджень при вивченні біології.




Немає коментарів:

Дописати коментар