вівторок, 22 серпня 2023 р.

Серпнева методична зустріч

 

Методична зустріч з  учителями природничої освітньої галузі «Як ефективно розпочати новий 2023/2024 навчальний рік»  відбулася 21.08 на базі ХОІППО в онлайн-форматі. 

Організатори методичної зустрічі   Буймістер Л.В., методист хімії  і  Мирна Л.А., методист біології і екології акцентували увагу на  безпечному освітньому середовищі та особливій психологічній підтримці  здобувачів освіти. Учасників  заходу ознайомлено з візією майбутнього освіти і науки України; опрацьовано нормативну базу; окреслено  основні підходи та завдання щодо реалізації Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти. У практичній частині методичної зустрічі   спікери анонсували сучасні навчальні ресурси, що сприятимуть подоланню освітніх втрат та забезпечать якість навчання з предметів та інтегрованих курсів природничої освітньої галузі. Методичний аспект  розробки навчальних програм та календарно-тематичного планування з інтегрованих курсів (5-6 кл.)  природничої освітньої галузі  розкрили в своїх виступах Гжегожевська А.А., вчителька біології ліцею №10 м. Хмельницького, старший вчитель; Малащук О.А., вчителька біології і хімії Марянівської гімназії Чорноострівської селищної ради, вчитель-методист; Палій Ж.О., вчителька хімії Цвітоського ліцею Улашанівської сільської ради, спеціаліст вищої кваліфікаційної категорії, Тимошик А.А., вчителька біології Ярмолинецького ЗЗОСО №1, старший вчитель.     Про  нової модельної програми з біології для 7-9 класів НУШ йшлося в матеріалах автора навчально-методичного комплекту Соболя В.І, вчителя- методиста.        
                 

                                                                   

        
Особливу увагу на зустрічі приділено роботі з обдарованими школярами.   Іваненко О.В., член журі ІІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з біології і екології, директор компанії Future Hill House LTD Лондон, проаналізувала олімпіадні завдання  всеукраїнського та міжнародного рівнів і зазначила необхідність  реалізації наукової складової в освітньому процесі з хімії і біології, системність в позаурочній роботі, наявність у вчителів сучасних наукових україно- та англомовних посібників.  Власним досвідом з підготовки учнів до олімпіад з хімії поділилася Корнієнко А.Е., вчителька хімії Шепетівського навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, гімназія», вчитель-методист. У 2023 році її учень Омелянчук Владислав  здобув бронзову медаль на Міжнародній олімпіаді з хімії. Аліна Едуардівна зазначила, що високі досягнення  є спільним результатом роботи  вчителя та учня. Однак, високого професійного та наукового рівня  педагог досягає лише шляхом постійного навчання.



Немає коментарів:

Дописати коментар