четвер, 2 вересня 2021 р.

Пілотні класи НУШ-2021

 З 1 вересня 2021 року в школах України в пілотних 5-х класах стартує НУШ. Першими новий Державний стандарт базової середньої освіти впроваджують 136 шкіл України. В Хмельницькій області пілотують гімназія № 1 імені Володимира Красицького м.Хмельницького, гімназія № 2 м.Хмельницького, Кам’янець-Подільський навчально-виховний комплекс №3 у складі ЗОШ І-ІІІ ступенів та ліцею, Старокостянтинівська загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Старокостянтинівської міської ради, навчально-виховний комплекс «Спеціалізована школа І-ІІІ ступенів, ліцей «Успіх».

 Серед чотирьох пропонованих модельних навчальних програм природознавчої освітньої галузі педагогами шкіл обрано дві: 

  • «Пізнаємо природу»  ( авт. Біда Д., Гільберг Т., Колесник Я.);

  • Природничі науки    (авт. Білик Ж., Засєкіна Т., Лашевська Г., Яценко В.)

Програма навчання вчителів пілотних класів стартувала ще у квітні 2021 року. Генеральний директор директорату дошкільної, шкільної, позашкільної та інклюзивної освіти МОН Андрій Осмоловський зазначив, що "інноваційний освітній проєкт всеукраїнського рівня дозволить учасникам не лише апробувати, але й оволодіти ціннісними та практичними аспектами нового Державного стандарту базової середньої освіти. Від того, який досвід отримають учні пілотних класів, учителі та керівники закладів освіти, які беруть участь в інноваційному проєкті, залежатиме в підсумку ефективність упровадження з наступного року цінностей Нової української школи на рівні базової середньої освіти в межах усієї України".
До навчання та координації освітньої діяльності вчителів природничої освітньої галузі долучився і ХОІППО. Організаційна зустріч з педагогами відбулася 30 вересня. Увагу було приділено питанням наступності між початковою школою і базовою, особливостям  модельних навчальних програм, характеристиці навчально-методичних комплектів.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар