четвер, 26 листопада 2020 р.

Про формування авторської позиції педагога в конкурентному освітньому середовищі

 

   

25 листопада відбувся вебінар для керівників методичних об'єднань вчителів біології і хімії об'єднаних територіальних громад, районів та міст Хмельниччини. Відкрив вебінар перший проректор ХОІППО Попик О.Ф., який акцентував увагу на процесах модернізації шкільної природничої освіти, окреслив основні проблеми над якими необхідно працювати.

          Сучасна школа потребує компетентного, творчого вчителя, здатного до реалізації принципів Концепції Нової української школи, засад Державного стандарту повної загальної середньої освіти. Високі вимоги і суспільства до роботи педагогів. Викликом часу є постійний розвиток і удосконалення професійної компетентності учителів.У період змін і реорганізації методичних кабінетів, створення центрів професійного розвитку педагогів важливо вчасно надати методичну допомогу, консультацію, підтримку вчителю.Саме керівники МО можуть координувати таку роботу на місцях. 

    Сьогодні є значна частина вчителів, які вітають зміни в освіті, мають власну позицію в конкурентному освітньому середовищі, знаходять можливості і ресурс для особистісного та професійного розвитку.  Саме з такими педагогіми знайомилися керівники МОпід час зустрічі-онлайн.

    Про освітній простір  Меджибізької ОТГ розповіла Нігрей М.М., головний спеціаліст відділу освіти, молоді, культури і туризму виконавчого комітету Меджибізької селищної ради.  Заступник директора Голосківського ліцею Дядик О.А. ознайомила  з сучасним шкільним науково-методичним середовищем як умовою професійного розвитку педагогів школи.

        Майстерка вчителів-методистів Голосківського ліцею Новака В.О. і Новак Л.М. з теми "Інструментарій трансформації процесу навчання на процес розвитку інтелектуальної та соціальної спроможності учнів", майстер-клас вчителя-методиста хімії Шепетівського НВК Корнієнко А.Е. є яскравими прикладами професійності педагогів. Це дійсно вчителі, які мають свій авторський педагогічний почерк! 

         Спікер вебінару Музики Д.І., директор, вчитель-методист Михайлюцької ЗОШ І-ІІІ ступенів Шепетівської районної ради  розповів про створення сучасного освітнього середовища у навчальному закладі, що сприяє професійному розвитку педагогів,  розвитку стійкого пізнавального інтересу та мотивації до навчання школярів.   Освітній  простір формується на основі самореалізації як провідної технології сучасного закладу освіти.

Бажаємо нашим спікерам міцного здоров'я та творчого натхнення! 

Шановні керівники МО! Просимо внести свої пропозиції за підсумками вебінару на дошці:

  

або надіслати пропозиції Мирній Л.А.:  mirnayalila@gmail.com

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар